Een Cursus in Worstelen

De titel is een voorlopige werktitel, een lichtelijke en niet al te originele verbastering van “Een Cursus in Wonderen”. Het is een experiment waarmee ik wil gaan kijken naar een aantal zaken en gebeurtenissen in dit schijnbare leven vanuit de notie dat het niet mogelijk is om volledig te functioneren in dit leven — wat ik “De Zandbak” of “De Droomstaat” noem — zonder voor jezelf te hebben vastgesteld wat waar is en wat niet.

Alles wat je ooit is verteld en geleerd is niet per se ‘dat wat waar is’, maar eerder simpelweg ‘dat wat je is verteld en geleerd en wat jij zonder zelf na te denken voor waar hebt aangenomen en geaccepteerd’. Het is mijn bedoeling, mijn visie, om, middels het gebruik van een aantal voorbeelden, te laten zien hoe dit in zijn werk gaat.

Ik doe dit niet om iemand van het tegendeel of mijn waarheid te overtuigen, maar in de hoop een opening te creëren zodat jij de lezer zelf kan gaan, of zal gaan, onderzoeken wat daadwerkelijk waar is voor jou.

Ik noem dit “Een Cursus in Worstelen” omdat ik geen vastomlijnd of uitgewerkt plan heb om te bereiken wat ik graag zou willen. Het creëren van dit product, de worsteling om dit voor elkaar te krijgen, is op zich al een voorbeeld van ‘voor jezelf denken’, dus vandaar dat ik dit hier in het openbaar ga proberen te doen.

Dit is de eerste stap, mijn vermoeden is dat de volgende stap ‘het vaststellen van de onderwerpen’ zal zijn, maar voor nu weet ik dat nog niet met zekerheid.

(Lees verder…)