Dus…

Zijn er nog vragen?

Dan is dit een goed moment om ze te stellen…

Advertenties

2 gedachtes over “Dus…

 1. economieblog

  Geen vragen, toch een reactie. Jouw vorige blog kwam op mijn pad toen alles eindelijk relatief goed ging. Ik had werk dat ik leuk vond, voor het eerst een serieuze relatie en woonde op een plek met veel spirituele mensen om me heen.

  Met enkele honderden uren Alan Watts en Eckhart Tolle achter de kiezen, was ik gekomen tot de conclusie dat iedere afbaking, zelfs die van jezelf, subjectief en arbitrair is. Ik had geen idee van het bestaan van stromingen of guru’s. Ik wist alleen dat ik naar een illusie zat te kijken en deed (soms letterlijk) hard mijn best om het ook zo te ervaren. Met resultaat, zo leek het, want het ene kwam na het andere. Mijn hoofd gaf minder vaak betekenis aan zaken en het leven werd elke dag iets makkelijker. En de behoefte om te lezen verdween ook.

  Totdat er een pdf via de mail binnenkwam met jouw verzameling artikelen. Ik was terug in Nederland voor werk en verveelde me ’s avonds op de plek waar ik verbleef. Ik scande de stukken oppervlakkig en kwam tot de conclusie dat ik het hier wel mee eens was. Ook zag ik de naam Jed McKenna. Ik had ‘m al eens gehoord.

  Om een lang verhaal in te korten, ik las zijn eerste trilogie, jouw oude en nieuwe blogs, las vervolgens over advaita, neo-advaita, dzogchen, en wat nog meer. Verwarring is wat het me heeft opgeleverd. Dat bleek wel uit mijn laatste reactie. Van wat er over was van het relatief ‘goede’ leven heb ik daarna definitief afstand genomen. Het actiefiguur heeft het daardoor niet makkelijk, maar ik kan weer voelen dat ik dat niet ben.

  De behoefte aan zelfverbetering is verdwenen. Wie weet voor hoe lang. Het maakt ook niet uit. Mocht het toch de kop weer opsteken, dan zal er vast een boeiend personage ten tonele komen, zoals deze keer, om mij/zich te doen inzien dat Ik er al ben. We moeten tenslotte lijden totdat we zien dat we niet hoeven te lijden.

  Het is vast niet gepast, maar bedankt en het ga je goed.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s