Geen Zin Meer

Ik heb letterlijk geen zin meer in het gedoe, in het gedonder, in het leven, maar het irritante is dat het niet vanzelf stopt (nog niet, tenminste) en zelfmoord ook iets is waar ik geen zin in heb (de actie dan, het effect is geen probleem mits het zou slagen, maar daar is geen garantie op).  Meestal overleef ik het leven wel, maar te vaak gebeurt er teveel onzin en is er teveel gedoe en ik heb daar werkelijk geen zin meer in.

Op zich maakt het me niet uit wat er allemaal gebeurt en wat iedereen doet, maar ik wil er geen deel van zijn en mijn aanwezigheid of interactie is niet werkelijk noodzakelijk. Ik heb wel gezien wat ik wilde zien en gedaan wat ik wilde doen — hoewel ‘wilde zien’ en ‘wilde doen’ overdrijvingen zijn — en ik ben letterlijk wel klaar met dit dromen, deze rollercoaster, dit “pret”-park, dit gekkenhuis.

Ik heb het nooit geweldig gevonden en ik vind er nog steeds niet veel aan, dus het mag van mij wel ophouden nu. Ik ben er klaar mee… geen zin meer in.

I WANT FUCKING OUT!

Zo, dat moest er even uit. Nou deze dag maar weer overleven en wellicht, als het universum mij goed gezind is, dat ik morgen niet wakker word… problem solved!

2 gedachtes over “Geen Zin Meer

 1. Pauline

  Goedemiddag Frits,

  Fijn om jou en je forum gevonden te hebben….

  Na tien jaar Boeddhisme las ik Jed Mckenna en had ik een aha moment die er voor zorgde dat ik toen maar al zijn boeken ben gaan lezen…
  Vervelend was wel dat ik anders naar het Boeddhisme ging kijken, het was een verdrietig, rottig afscheid….

  Maar ja, we gaan gewoon weer verder:)
  Ik ben van plan om binnenkort te gaan beginnen met autoanalyse maar er blijft maar een twijfeltje in mijn hoofd zitten, angst? , ik weet het niet….
  Hier in dit leven heb ik het wel gezien, nooit erg leuk gevonden…
  Nee, ik ben niet depressief, wat ik dan te horen krijg van mensen. Want je moet het toch wel leuk hebben en gelukkig zijn hier in dit leven…
  Feit is gewoon dat ik het gewoon leeg en stompzinnig vind hier, altijd gevonden…Dit in het kort.

  Frits, mijn vraag aan jou is, heb jij voordat je ging voor de waarheid, ook twijfels gehad of andere gevoelens / gedachtes?

  Waarom ik dit wil weten, misschien dat jouw antwoord mij over het lijntje trekt.? 🙂

  Bedankt en een fijne dag Pauline

  Like

 2. Hallo Pauline,

  Ik denk dat het normaal is om een soort van angst te ervaren. Bij mij was uiteindelijk de afschuw voor deze Droomstaat groter dan de angst voor het onbekende, en vanaf dat punt was er geen weg terug. Ik heb een lange weg achter de rug. Ook ik vond niets aan dit leven, “leeg en stompzinnig” is een hele goede beschrijving van hoe ook ik het ervoer. Mijn dagelijkse reactie op dit leven was voornamelijk “dit kan niet waar zijn!”

  Dus vanzelfsprekend moest ik wel op zoek naar iets dat wel waar is. Puur en alleen de wil en de intentie om iets te vinden dat waar is heeft van alles op mijn pad gebracht en op een of andere manier, om een of andere reden, heb ik letterlijk alles toegelaten. Ook als het angst opleverde, of depressies, of wat dan ook.

  Het belangrijkste is dat je het echt wilt. Niet uit nieuwsgierigheid, maar omdat hoe het nu wordt ervaren niet meer dragelijk is. In feite zou het zoiets moeten zijn van “liever dood dan nog langer in onwaarheid leven”… dan is die angst die je voelt maar een kleine hobbel. Althans, dat is mijn ervaring.

  Sterkte en succes, en je kunt me altijd schrijven als je iets wilt weten of vragen via deze link: https://zandbakfrits.wordpress.com/contact/

  Ook heb ik nog een website die misschien behulpzaam kan zijn: http://www.autolyse.nl

  Groetjes, Frits.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s